Gerry-An Schets visagie

Ik werk inmiddels 25 jaar met veel enthousiasme als make-up en haarstylist. Mijn kennis heb ik opgedaan in de praktijk, tijdens mijn werkzaamheden als model. Zowel nationaal als internationaal heb ik over de schouders van bekende fotografen, stylisten en visagisten kunnen meekijken. Dit bleek van onschatbare waarde en was voor mij de best denkbare opleiding.

Mijn werk bestaat voor mij niet alleen uit het verfraaien van iemands uiterlijk. Een prettige werksfeer creëren waarbij iedereen beter kan presteren is voor mij net zo belangrijk. Door mijn ervaring als model kan ik mensen goed coachen in houding en expressie, dat komt nog wel eens van pas. Een ander groot voordeel is mijn snelheid van werken en lange ervaring.

De magie van de vaak korte samenwerking binnen een team is wat mijn werk zo bijzonder maakt. Samen zoeken naar het perfecte plaatje voor de klus. Iedere opdracht is weer een nieuw creatief proces, en in de afgelopen 23 jaar heb ik heel veel inspirerende mensen mogen ontmoeten.

Ik probeer mijn vak zo breed mogelijk uit te oefenen. Naast modereportages voor de week/maandbladen, verzorg ik ook visagie voor bruiden, portret en reclamefotografie en commercials voor tv. Ook verzorg ik visagieworkshops aan huis of op een andere locatie.

Het is juist de afwisseling en verscheidenheid van opdrachten waardoor ik in dit vak nooit uitgekeken of uitgeleerd raak.

Het blijft me fascineren en inspireren.